Archyvas 2016 m. - Likimo draugai

KAUNO KLUBUI "LIKIMO DRAUGAI" - 20 METŲ, BET TAI TIK PRADŽIA
Mūsų projektinę veiklą finansuoja Lietuvos Respublikos Neįgaliųjų reikalų departamentas ir Kauno miesto savivaldybė
Kaunas
NRD
cosmoway
Esfa
Likimo draugai
Go to content
2017-01-09
Gruodžio 29 dieną Lietuvos švietimo istorijos muziejuje vyko neeilinis Kauno klubo "Likimo draugai" narių susirinkimas - senųjų (2016-ųjų) metų palydėtuvės. Klubo vadovė Jolanta Stankūnienė pristatė per 2015-2016 metus nuveiktus darbus, organizacijos veiklos viziją naujaisiais (2017-aisiais) metais, bei padėkojo labiausiai nusipelniusiems klubo nariams už savanorišką veiklą ir indėlį į organizacijos gerbūvį. Po to vyko įvairūs žaidimai ir vaišės.
Sale
Diskusija
Ilgiausia figura1
Zaidimas su kedem
Ilgiausia figura2
Zaidimas
2016-12-05
Lotyniškai žodis „adventus“ reiškia „atėjimą“. Krikščionims adventas – tai susikaupimo, dvasios ir kūno apsivalymo periodas. Juo prasideda bažnytinių švenčių liturginiai metai.
[image:image-0]Šis laikotarpis yra skirtas pažymėti laiką iki Jėzaus gimimo. Į Lietuvą adventas atėjo kartu su krikščionybe, nors neabejojama, kad kai kurios jo tradicijos yra susijusios ir su ikikrikščioniškais lietuvių papročiais. Iš krikščionybės istorijos žinoma, kad Adventas ne visada buvo toks, koks dabar. Iki IV a. vidurio jis truko 7 savaites. Iki tol Advento pabaiga laikyta sausio 6-oji, dabartinė Trijų karalių šventė. 354 m. Bažnyčia galutinai nustatė Kalėdas, kaip Kristaus gimimo dieną, švęsti gruodžio 25-ąją. Kartu sutrumpėjo ir Advento laikotarpis.

Mūsų organizacijos nariai antrąjį advento sekmadienį paminėjo Kauno Švč. Mergelės Ėmimo į dangų (Vytauto Didžiojo) neparapinėje bažnyčioje, dalyvaudami šventose mišiose ir melsdamiesi už Kauno klubo "Likimo draugai" narius (gyvuosius ir mirusius), bei jų artimuosius. Šventas mišias laikė kun. Kęstutis Rugevičius.

Po misiu
Prie eglutes
2016-07-23
Liepos 12d. klubo nariai buvo išvykę į kelionę po Trakų apylinkes. Aplankėme Užutrakio dvaro ansamblį, Trakų pilį, paplaukėm jachta po Galvės ežerą, na ir žinoma - paragavome kibinų. Iš Kauno išvykę ryte, o grįžę vakare, jautėmės maloniai pavargę kūnu, bet atsigavę siela. Mūsų nuomonė šiuo atžvilgiu vieninga - tokios išvykos vienija klubo narius ir įneša šilumos į bendrą klubo vidinę atmosferą.
Galves ezeras
Galves ezeras
Uzutrakis
Pilis
Pilis
Uzutrakis
Mums smagu
2016-06-21
Joninės švenčiamos, kai Lietuvoje būna ilgiausia diena ir trumpiausia naktis. Joninių ištakos Lietuvoje – Rasos šventė. Po krikšto ši šventė susieta su šv. Jono Krikštytojo gimimo diena. Birželio 24 d. išvakarėse moterys nuo seno rinkdavo įvairiausias gydančias žoleles, nes tikėta, kad šios dienos vakarą surinktos žolelės įgyja ypatingų gydymo galių. Vėliau iš žolelių verdama arbata, jomis apkaišomos palubės, įmetama į tvartus, kad gyvuliai būtų sveiki. Šis moterų veiksmas vadintas kupoliavimu. Manyta, kad šią naktį stebuklinga ir rasa. Jos surinkus reikia duoti karvėms, kad būtų pieningos, pabarstyti į daržus, kad būtų derlingi, kad neželtų piktžolės. Buvo tikima, kad ūkininkas sulauks gero derliaus, jei šią naktį apibėgs savo laukus ir nuogas pasivolios rasoje.
Na, mes nuogi gal ir nesivoliosime rasoje, idant neprisišauktume nemalonumų per valdiškus namus, bet, sinoptikams žadant puikų orą Joninių nakčiai ir dienai, linkime smagiai praleisti šventes.

Jonines
2016-06-21

TURIM ŽINIĄ YPATINGĄ!!!

Pagal šių metų projektinę sąmatą, Kauno miesto savivaldybė skyrė lėšų klubo patalpų remontui. Darbus atlieka ir numato juos baigti iki Joninių Tomas ir Ruslanas. O mes jau galime džiaugtis ryškėjančiu vaizdu, kuriuo norime pasidalinti ir su jumis.
(Nuotraukose matote to paties kambario vaizdą prieš remontą ir po, taip pat ir darbinį momentą).
Kambarys
Remontas
Meistrai
Kambarys
2016-06-20
2016-06-16 klubo nariai dalyvavo neįgaliųjų menų dienoje Kupiškyje. Renginio menu stebėjome neįgaliųjų meno kolektyvų pasirodymus, dalyvavome rankdarbių gamyboje, mūsų dainorėliai pasirodė scenoje džiugindami mūsų ir kitų organizacijų atstovų ausis ir akis. Renginys baigėsi meno kolektyvų ir rankdarbininkų apdovanojimu padėkos raštais ir atminimo dovanėlėmis.
Neįgaliųjų menų diena sutapo ir su mūsų daininkės Ramunės gimtadieniu, kurį jos žodžiais tariant, ji padovanojo klubui, o mes, savo ruožtu, pasveikinome ją nuoširdžiausiais žodžiais ir dainų posmais.
Su gimtadieniu
Drauge
Rankdarbininkes
2016-06-13
2016-05-26 Telšiuose vyko tradiciniu tapęs festivalis-varžytuvės "Uždainuokime kartu". Jo metu buvo perskaityti Neįgaliųjų reikalų Departamento prie Socialinių reikalų ir darbo ministerijos direktorės Astos Kandratavičienės padėka ir sveikinimas mūsų ansamblio vadovui Vincentui Kursai, dėl pastarojo nupelnų lavinant neįgaliųjų meninį lygį ir garbingo jubiliejaus proga. Taip pat sveikinimus ir padėką išsakė ir Lietuvos sutrikusios psichikos žmonių globos bendrijos vadovas Vaidotas Nikžentaitis. Nors laurų ir nepelnėme, bet mūsų ansamblio dainorėliai nepadarė gėdos savo vadovui ir užlipę ant scenos. Dar kartą dėkojame vadovui ir dainininkams.
Sveikinimai
Vadovas
Po sventes
Po koncerto
2016-05-21
"Tikiu, kad ligos gali atrakinti mums kai kurias duris. Ir tikiu, kad yra durų, kurias tik liga įstengia atrakinti. Būna ir tokia sveikatos būklė, kuri trukdo mums viską suprasti. Galbūt liga užstoja mums kai kurias tiesas, bet lygiai taip pat sveikata užstoja kitas tiesas arba kreipia mus į šalį nuo jų. Tad nebesikrimskime dėl to, kas yra."    (Andrė Gide)

Šiuos žodžius įprasmins ir šių metų gegužės 26 d. Telšiuose vyksianti Respublikinė dainų šventė-konkursas "Uždainuokime kartu", kurion dalyvauti su palaikymo komanda vyks ir mūsų dainorėliai. Tad linkime jiems sėkmės.
2016-05-07
Vakar klubo nariai vyko į Burbiškio dvarą pasigrožėti tulpių žydėjimu, dvaro ansambliu, bei tiesiog šauniai praleisti nuostabią pavasario dieną. Siūlome paskaityti kokiomis mintimis jie dalinosi grįždami namo ir pasigrožėti fotografijomis.
"Galima net apsvaigt nuo tokio grožio" (Raimonda), "Nors atrodė, kad laiko turim nemažai, bet dvare jis neprailgo" (Ramunė), "Svarbu ne kur, o su kuo vykti" (Vida), "Visos problemos nuėjo į šalį, atsipalaidavau" (Ernesta), "Man patiko tas neskubrus laiko praleidimas" (Renaldas), "Man labiausiai patiko varškės pyragas, keksiukai, vairuotojas ir didžėjus" (Violeta), "Man šioje kelionėje buvo geriausia tai, kad jinai iš viso buvo" (Margarita).
Dvaras
Burbiskis
2016-04-10
Mūsų organizacijos narė Marija švenčia šaunų jubiliejų, o mes savo ruožtu džiaugiamės galėdami pasveikinti ją šia džiaugsminga proga ir tariame nuoširdžius žodžius.

Marija
Ne, širdis nesensta ir nežyla,
Jeigu ji turtinga ir dosni.
Lyg saulės spinduliuos sušyla,
Tie, kuriems gerumą dalini.

Aštuoni dešimtmečiai praėjo,
Širdy gerumo neužgniaužė.
Ir jis išsaugotas tarp vėjų,
Visus dar šildo, tarsi laužas.
MB
2016-03-21
Kovo 18-19 dienomis, mūsų organizacija dalyvavo, jau tapusioje tradicine, priešvelykinėje Maisto Banko akcijoje. Jos metu rinkome gyventojų aukojamus, negreitai gendančius, maisto produktus, kuriuos dalinsime socialiai remtiniems savo organizacijos nariams. Nuoširdžiai dėkojame visiems, prisidėjusiems prie šios gerumo akcijos.
MB1
Vincentas
2016-03-07
Šių metų kovo 4d. muzikos ansamblio vadovas Vincentas Kursa šventė savo jubiliejų. Su nuoširdžiausiais sveikinimais dainorėliai (ir ne tik) pasitiko savo vadovą, linkėdami sveikatos, stiprybės, kantrybės, neblėstančios energijos ir optimizmo jo darbe bei asmeniniame gyvenime.
Ansamblis
Jubiliejus
Copyright (c) 2005-2023 Kauno klubas "Likimo draugai"    designed by Rita N
Back to content